Hej, si se izgubil? Bi morda potreboval kakšen nasvet izkušenih študentov? Mogoče česa kljub uram guljenja še vedno ne razumeš? Iščeš dodatno pomoč? Sploh veš, kaj od tebe zahtevajo profesorji in asistenti? Iščeš nov hobi ali kakšno zaposlitev izven študija? Bi se lotil kakšnega projekta, pa ne veš kako?

No, potem imaš res srečo, saj si naletel na tutorje Fakultete za strojništvo, ki ti bomo z veseljem priskočili na pomoč in odgovoriti na vsa tvoja vprašanja.

 

Tutorji študentje smo študentje višjih letnikov, ki vam bomo z veseljem pomagali, ko se kaj zatakne. Tudi mi smo bili enkrat bruci in imeli ogromno vprašanj o predmetih, izpitih, profesorjih, učilnicah, projektih in seveda tudi o najboljših študentskih čagah v mestu. Ker smo mi že šli skozi vse to, vam bomo sedaj s svojimi izkušnjami in znanjem, ki smo ga pridobili na našem faksu, z veseljem pomagali, svetovali in vas opozarjali na nevarnosti akademskega okolja.

 

Na naši fakulteti imamo dve vrsti tutorjev:

uvajalne tutorje, ki vam bodo pomagali vstopiti v novo študijsko življenje in odgovarjali na splošna vprašanja,

predmetne tutorje, ki vam bodo pomagali pri osvajanju in utrjevanju snovi.

 

Prav tako te lepo vabimo na naše uradne tutorske ure, ki so vsak torek med 13.00 in 14.00 v kabinetu Študentskega sveta FS (A-309).

 

Tutorji nismo vaši učitelji ali inštruktorji ampak bi se še najlažje označili kot vaši novi prijatelji, ki vam bodo pomagali pri vašem študiju. Ne skrbi, ne grizemo! Tako da le pogumno poišči želenega tutorja in ga vprašaj karkoli želiš :)